marți, 10 noiembrie 2009

Cum alegi un vin bun pentru nunta

Gusturile mesenilor nu se discuta, cu cat sunt mai multi, cu atat sunt mai multe preferinte. In aceste conditii, pare destul de dificil de ales vinul potrivit pentru nunta ta.
Alegerea care sa ii delecteze pe invitati la unul dintre cele mai importante evenimente din viata ta, in conditiile in care inca se mai crede (si nu de putine ori) ca „vinul nu este bine sa fie amestecat“.
Cei mai multi se orienteaza catre vinurile neutre, tocmai pentru a satisface pe toata lumea fara prea multe batai de cap. O astfel de alegere neutra este de departe vinul alb demisec, urmat de rosu demisec.
Cunoscatorii, organizatorii de nunti, sustin ca un vin trebuie ales foarte atent, in special in functie de meniul stabilit. In functie de acest aspect, indicat poate fi un vin rosu sau alb, sec sau dulce. Chiar si servirea lui se face intr-o anumita ordine, pe etape.
De exemplu, din punct de vedere al bauturilor, nunta poate debuta cu sampanie sau cu vin spumant si poate continua, in timpul servirii gustarii, cu un vin alb, sec sau demisec. De asemenea, este recomandat ca in timpul servirii preparatului de baza, format in general din carne, sa se apeleze la un vin rosu.